Kylläpä meni yhdessä hujauksessa viikonloppu. Mutta mikäs ihme se on! :)

Vinka on kotiutunut mukavasti, ensimmäisenä yönä oli pientä kitinää, vinkunaa ja yleistä rauhattomuutta. Itse nukuin patjalla lattialla Vinkan lähettyvillä ensimmäisen yön ja rauhoittelin tarvittaessa. Ei siinä Vinkalla eikä emännällä uni paljon silmään tullut, mutta onneksi viime yö meni jo ihan rauhallisesti. Vinka nukkui alakerrassa Neron kanssa ja me muu perhe nukuttiin yläkerrassa. En ainakaan herännyt mihinkään kitinään. Varmasti olisin herännyt, jos Vinka olisi aloittanut parkumis-kohtauksen :) Meinaan on neidillä aikamoinen ääni ja sitä kyllä käytetään tarvittaessa.

Tuo ääni on tullut tutuksi muutamaan otteeseen. Vinkalle eristettiin oma rauhallinen soppi (yksi huone tällä hetkellä) jossa opetellaan yksinoloa ja siellä voi rauhassa ottaa nokoset, jyystää puruluuta yms. Oviaukkoon laitoin väliaikaisratkaisuna lehtikompostorin yhden palan portiksi, että pentu tarvittaessa pysyy sille rajatulla alueella. Harjoitellaan joka päivä pikkuisen kerrallaan tätä yksinoloa siellä huoneessa. Ääniefektit tytöllä tosiaan on mahtavat. Vinka voi olla huoneessa ihan rauhallisesti jos "portti" ei ole kiinni. Mutta heti kun portti laitetaan kiinni, Vinka aloittaa korvia vihlovan kirkumisen.

Mutta on tässä pientä edistystä havaittavissa. Aina vain kauemmin ja kauemmin jaksaa tyttö olla hiljaa portin takana. Alkaa kai tajuta, että ei häntä sinne hylätä, vaikka portti meneekin hetkeksi kiinni. Ja Vinka näkee meidät kyllä koko ajan kun muualla talossa touhutaan. Sitten kun Vinka on hiljaa ja rauhallisesti, portti avataan ja leikitään iloisesti yhdessä palkinnoksi. Pääasiassa Vinka ei siis minkään porttien takana elele, vaan koko koti on käytössä. Mutta on hyvä, että oppii olemaan myös rajatulla alueella ja ihan yksinkin, varsinkin nyt tässä vaiheessa kun sitä pissaa ja kakkaa tulee sisällekin ja hampaat kaluaa kaiken vastaantulevan, on hyvä, että osa taloa säästyy pahemmilta tuhoilta silloin, kun ei pysty olla koko ajan vahtimassa.

Nero suhtautuu ainakin näin aluksi Vinkaan hieman pidättyväisesti. Ei kuitenkaan mitenkään vihamielisesti. Murahtaa jos Vinka tulee sen mielestä liian lähelle tai ärsyttää sitä repimällä hännästä yms. Vinka pinkoo heti turvaan ja kohta kuitenkin Nero kiinnostuu ja painelee perään. Vähän sellaista "tykkäänkö-enkö tykkää-tykkäänkö" mietiskelyä Neron puolelta.