Käytiin tänään Vinkan kanssa ekoissa treeneissä. Tarkoitus ihan aloitella perustottelevaisuutta. Meillä on kiva pieni "epävirallinen ryhmä", jossa monentasoista tassuttelijaa. Harjoittelemme ryhmässä kuka mitäkin. Meidän ensimmäinen kerta meni ihan hyvin, Vinka oli todella reipas, vaikka toiset koirat olivat outoja ja isompia. Otimme luoksetulo harjoituksia. Välillä ne toisten puuhat kiinnostivat Vinkaa, mutta kiltisti kyllä kipitteli minun luo aina kun kutsu kävi. Tosin joskus pienen mutkan kautta, mutta tästä se lähtee pikku hiljaa. :)

Toki näitä yksinäänkin voi koiran kanssa harjoitella, mutta ihan kiva, että on ryhmä, jossa harjoitella. On sitä hälinää siinä ympärillä ja houkutuksia koiralle muutakin kuin omat ihmiset. Ja neuvoja saa tarpeen vaatiessa edistyneemmiltä, ei tarvitse yksin puurtaa ongelmatilanteissa.

Nyt Vinkaa kovasti väsyttää. Noin 45 minuuttia tuolla oltiin, ei sitten enää toisten mukana lähdetty kävelylenkille. Ei olisi pikkuinen tainnut jaksaa ja nyt on aika kylmäkin, lähellä -10 pakkasta taitaa olla. Takassa tuli ja lämpöinen peti. Mitäpä sitä pieni koira muuta toivoo näin talvi-iltana? :)