Vinka on oppinut hienosti istumaan ja odottamaan. Ennen kuin saa ruokansa, istutaan ja odotetaan. Samoin pihalle mennään siten, että ensin istutaan ja luvan kanssa sitten kirmaistaan pihamaalle. Maahan käskykin toimii kohtalaisesti. Ainakin jos itse vähän avittaa välillä ja vinkkaa lattiaa tai maata sormella, että tähän suuntaan sitä pitäisi mennä. Niin neiti hoksaa, että "Ai niin joo! Maahan! Herkkua tiedossa!" Joskus tämä käsky menee heti oikein, joskus tosiaan pitää autella.

Tänne käskyä opetellaan nyt ensin sisällä, mies pitää Vinkaa ensin paikoillaan, minä heiluttelen ihanaa nakin nokaretta vähän kauempana ja sitten Vinka päästetään irti ja kun vauhti luokseni on kovimmillaan, huikkaan sen "Tänne!" sanan. Matkaa pidennetään ja siirrytään sitten pian tuonne ulos kokeilemaan. Aiemmin Vinkaa huutelin ihan nimellä tuolla ulkona, toimii sekin, mutta haluan tehdä tästä "Tänne" käskystä ihan ehdottoman, jota en edes yritä käyttää, jos pienikin epäilys, ettei neiti aio tai "ehdi" heti totella.

Toisten koirien ohitusta ollaan opeteltu myös tuolla ulkona liikkuessa. Helppoa, kun täällä päin on niin paljon koiria, että aina tiellä liikkuessa törmää sata varmasti toisiinkin karvatassuihin. Herkku-palojen kanssa ohitellaan, minä esittelen herkkua ja kiinnitän Vinkan huomiota itseeni kun toinen koira lähestyy ja menee ohi. Tähän saakka pelkkä nakin tuoksu on riittänyt Vinkan huomion saamiseksi, mutta koko ajan alkaa Vinkaa enemmän ja enemmän kiinnostaa toiset koirat ja ihmiset. Saas nähdä täytyykö kohta tanssia ripaskaa nakit korvissa ja laulaa ruotsalaisia kansanlauluja, että neiti kiinnittää huomionsa minuun, ei vastaantulijoihin. :)

Ja sitten se takapakki. Vähän Vinka sisälle tekee tarpeitaan, mutta ne mitkä tekee, on alannut tehdä nyt lattialle, ei paperille, vaikka niitä aina varoilta onkin tuossa samassa paikassa, mihin on tottunut. Päiväsaikaan ei haavereita ole sattunut, mutta tänä aamuna taas huomasin, että yöllä on käyty pissalla ja ihan muualla kuin paperilla. Onneksi sentään laattalattialle, helppohan se on puhdistaa eikä lattia siitä pilalle mene, mutta kuitenkin. Mä en sitten tiedä, voisko Nero olla syyllinen, koska sillä on usein tapana makoilla noiden Vinkan papereiden päällä ja jos se makaa yöllä siinä, niin Vinka pissii sinne minne pissii, kun ei omalle paikalle pääse. Mene ja tiedä. Mutta eipä tämä maailmanloppu ole :)